Crumble je jednoduché, rychlé a dobré – ideální kombinace!
1) Nakrájejte jakékoliv sezóní ovoce – jablka, hrušky, švestky, blumy…
2) Dejte je na dno keramické zapékací misky. Můžete použít máslem vymazaný pekáček nebo více malých misek nebo hrnečků…
3) Připravte si žmolenku: rozmixute ovesné vločky, kokos, ořechy, skořici, mandle a nakonec přidejte máslo. Pokud některou ingredienci nemáte nebo ji nemáte rádi – klidně ji vynechejte, nebo doplňte oblíbenou.
3) Na ovoce v misce nasypte žmolenku a dejte do vyhřáté trouby na 200° stupnů. Pečte dozlatova. Obvykle cca 15minut
4) Lžičkou snězte.
Crumble chutná skvěle ještě teplý. Pokud ovšem vyjímečně zůstane něco i do druhého dne, je to vynikající studená snídaně.
Můžete k upečenému crumble přidat i zakysanou smetanu. Při jejím nákupu určitě čtěte etikety, příliš často jsou mléčné produkty doplněny škrobem.